Változások a gyermekétkeztetéssel kapcsolatosan 2020. szeptember 1-től

A 2020/2021. tanévben a gyermekétkeztetéssel kapcsolatban a mellékelt tájékoztató alapján változásokat vezetett be Derecske Város Önkormányzata.

Az első változás a szülői modul használata a https://derecske.eny.hu/ oldalon, amelyen keresztül a szülőnek lehetősége van lemondania a gyermek étkezését, illetve igényelni is tudja azt. Ezen felül a kiállított számlákról egy számlakép segítségével információhoz jut az utalandó összegről.

A második változás az online fizetés lehetősége, bár ez az elem majd csak 2-3 hét múlva fog teljes körűen működni. Ezen keresztül a számlára kattintva már pár lépésben lesz lehetősége a szülőnek kifizetnie az étkezési díjat. Ez a két változás minden étkeztetést igénybe vevőre kötelezően kiterjed, a középiskolásokra és a kollégiumi tanulókra is.

A szülői modul és az online fizetés igénybevételéhez a szülőnek az étkeztetés igénylésekor, a Derecskei Közös Önkormányzati Hivatal épületében az étkeztetéssel foglalkozó munkatársunknál, meg kell adnia az email címét. A munkatárs beregisztrálja a rendszerbe, és így az összes étkező gyermekét egy szülői felületen fogja látni a szülő.

A harmadik változás a konyhai modul használata. A korábbi évektől eltérően a továbbiakban ÉTKEZÉSI JEGY nem kerül biztosításra, ehelyett egy Kártya segítségével tudják az étkeztetést igénybe venni a tanulók. A kártyát a Derecske, Lengyel utca 1-3. szám alatt (Gimi konyha), az ott kialakított kártyaolvasóval ellátott beléptető rendszeren kell az étkezés igénybevételekor érvényesíttetni. Így a konyhán dolgozók is látják, hogy jogosult-e az étkezésre, illetve, hogy milyen menüre jogosult.

A Kártya díja (500 Ft) , amely az első, illetve a szeptember havi számlába kerül beépítésre és a szülőnek meg kell fizetnie a 9-12. osztályos tanulók esetében. Azonban a végleges tanulói jogviszony lejártakor (ballagás, iskolaváltás) a sérülésmentes kártya leadása ellenében, visszatérítjük a kártyadíjat a szülők felé. Így kívánjuk a diákokat ösztönözni arra, hogy vigyázzanak a kártyára. A kártya elvesztése, megrongálódása, sérülése esetén cserekártyát újabb kártyadíj felszámítása fejében tudunk biztosítani.

Az étkezéssel kapcsolatos dokumentumokat itt érhetik el:

1. Tájékoztató az étkezésről_2020

2. Nyilatkozat online szülői felülethez

3. Hozzájáruló nyilatkozat

5. Ingyenes vagy kedvezményes gyermekétkeztetés igénybevételéhez

6. Nyilatkozat 50 %-os térítési díj kedvezmény igénybevételéhez

7. Nyilatkozat fizetősnek

8. Nyilatkozat átmeneti gondozásba, nevelésbe vételről

9. Kérelem étkeztetési típus megváltoztatásához

 

 

                                                                           Csorvásiné Kiss Viktória

                                                          Megbízott pénzügyi és adóügyi osztályvezető

                                                DERECSKEI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL