2019. április 10-én a 9. c osztály ellátogatott a debreceni Agórába. Kísérő tanárként velünk tartott Székely Tünde tanárnő és osztályfőnökünk, Kiss Andrea tanárnő.

Az Agóra épületét egy fahídon keresztül közelítettük meg. Miután a holminkat lepakoltuk, csapatunk két részre oszlott. Az egyik fele egy kémia laborban végzett kísérleteket, míg a másik csoport az interaktív teremben foglalhatta el magát.

A terem rengeteg érdekes és izgalmas kísérletekkel és játékokkal várt minket, köztük a tükörlabirintus, melyet újra és újra kipróbáltunk, hogy teszteljük állóképességünket. Kipróbáltuk még a biciklizést egy kötélen a magasban, a bársonyhárfát, teszteltük reflexünket, terveztünk vízesést és még sok olyan dolgot, ami miatt érdemes volt elmenni az Agórába.

Eközben a másik csoport a kémia laborban tevékenykedett. Három kísérletet végeztünk. Készítettünk víztisztítót, megnéztük különböző műanyagok bomlását és speciális áramkört csináltunk.

Az osztály együtt vett részt a fizika show-n, ahol folyékony nitrogénes kísérleteket láttunk. A végén a bátrak a kezükön is kipróbálhatták a nitrogént, ami nagyon tetszett mindenkinek.

Programunk végén egy felfújható planetáriumba lépve betekintést nyerhettünk Naprendszerünkbe. Izgalmas utazáson vehettünk részt az űrben és sok hasznos dolgot tanulhattunk a csillagokról.

Nagyon tetszett nekünk az Agórás túra és reméljük, még sok hasonló kiránduláson vehetünk részt.

Bordás Nóra
9.c