Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája, a Miniszterelnökség és a magyarországi Europe Direct tájékoztató irodák által indított, Fedezd fel Európát! elnevezésű versenyt hirdetett 2016. októberében.

A feladat a következő volt: „Készíts legfeljebb 2 perces videót osztálytársaiddal a lakóhelyeden vagy a környékén európai uniós támogatással megvalósult egy vagy több fejlesztésről – például iskoláról, üzemről, rendelőről, könyvtárról, múzeumról, civil programról –, és töltsd fel a netre!”

Iskolánkból két osztály is készített kisfilmet a pályázatra. A 11.c és 11.d osztály Szabóné Dr. Végh Annamária jogi és közigazgatási ismeretek oktató szaktanár ösztönzésére elkészítette a pályázati filmet. Az anyaggyűjtéshez segítséget kaptunk Derecske Város Önkormányzatától is. Papp Zoltán úr kérésünkre elküldte, hogy az elmúlt években milyen Európai Uniós támogatások kerültek felhasználásra. A diákok ezt vették alapul, és a 11.c osztály Zsiday Zoltán vezetésével elkészítette azt a kisfilmet, mellyel a nyertes csapatok között végzett. Az elkészült pályamunkát a youtube-ra kellett a csapatoknak feltölteni.

A pályázati filmek megtekinthetőek a Fedezd fel Európát! linken és a https://www.youtube.com/watch?v=spceNHbUjrY&feature=youtu.be linken.

Megérte a versenyre nevezni, hiszen a nyeremény, hogy a 11.c osztály egynapos budapesti osztálykiránduláson vehet részt, melynek során a diákok ellátogatnak az Európai Unió Házába is. A szervezést és az utazás költségeit is a pályázatot meghirdető szervezet állja.

Gratulálunk az osztálynak!

Káplárné Bacskai Mariann
int.vez.hely

Kisfilm a Derecskei Európai Uniós pályázatokról

Fedezd fel Európát!– nyertes film 11.c

A nyertes filmet készítő diákok