Idén 23. alkalommal került megrendezésre Abasáron a Katona-és Bordalfesztivál. Erre a rendezvényre először érkezett iskolánkból fellépő csoport. Mi, az Új nemzedék, erre a fesztiválra alakultunk.

Ahhoz képest, hogy összeszokni sem volt időnk, mint egy igazi csapat, jól kiegészítettük egymást hangilag.

A reggeli indulástól kezdve nagyon jó volt a hangulat, mely Nagy Kristófnak és Tömöri Márknak volt köszönhető. A fesztiválon sok ember volt, főleg idősek. Figyeltük a fellépőket és csodálkozva hallgattuk az ismerős dalokat. Mikor ránk került a sor és felvonultunk a színpadra, izgalmunkban úgy éreztük, hogy még a dalok szövegét is elfelejtettük. Azonban a dicsérő szavak és a biztató taps motiváló erőként hatott ránk.

Az előadás végén ismételtünk is dalt, mert nagyon jó volt a hangulat és szinte már mindenki énekelt velünk. A legjobb érzés az volt, amikor tapsvihar közepette vonultunk le a színpadról. Még kaptunk ingyen kürtöskalácsot is jutalmul, meg persze egy oklevelet.

A fesztivál után elmentünk Mátrafüredre az Oxigén Kalandparkba. Ott is jól éreztük magunkat, kezdve a bobozással, a műemlékként kiállított tankok felfedezésével és a túraparkkal egybevéve.

Mi még is arra vagyunk a legbüszkébbek, hogy ilyen kihívásokat is tudunk teljesíteni, meg persze, mint az Új nemzedék képviselhettük iskolánkat.

Ha lehetőségünk adódik, jövőre is szívesen részt veszünk a fesztiválon.

A csapat tagjai: Kiss Blanka, Gadóczi Szkilla Döniz, Kelemen Zoltán Lionel, Pálfi Lajos (9.b), Ferenczi Sára, Nagy Kristóf, Pércsi Ákos és Tömösi Márk (10.a). Felkészítő tanáruk Major Márta tanárnő.

Ferenczi Sára
10/A osztály