Aktuális információk:

A nyáron ügyintézés céljából a következő szerdai napokon tartunk ügyeletet 8 és 12 óra között:

2017. július 5.
2017. július 19.
2017. augusztus 02.
2017. augusztus 16.

A javítóvizsgák időpontja: 2017. augusztus 29. (kedd) és augusztus 30. (szerda). Mindkét napon reggel 7:30-kor kell megjelenni ünneplő ruhában és bizonyítvánnyal együtt. A beosztást aznap reggel tekinthetik meg a javítóvizsgára utasítottak.

Az első tanítási nap: 2017. szeptember 1. péntek. Reggel 8 órától ünnepélyes tanévnyitó, majd ezen a napon osztályfőnöki órák lesznek.

A tankönyvosztás rendjét a következőképpen alakul:

2017. augusztus 30.: a leendő 9.A és 9.B osztálynak
2017. augusztus 31.: a leendő 9.C és 9.D osztálynak
2017. szeptember 1.: a leendő 10. évfolyamnak
2017. szeptember 4.: a leendő 11-12. évfolyamnak.

 

G I M N A Z I S T Á K !

Ebédjegyek igénylése: a Polgármesteri Hivatal 6. sz. irodájában

Augusztus 21 - Augusztus 31
7 30 - 15 30

Pénteken 7 30 - 13 00

Akinek bármilyen kedvezménye van, Tartós betegség,
Gyermekvédelmi kedvezmény, az hozza magával a másolatot,
aki Nagycsaládos azok óvodai vagy iskolalátogatási
igazolásokat hozzanak!

A 9. évfolyamos kedvezményezetteknek 50%-ot kell téríteni!

Ebédidő: 12 00 - 12 45

Ha a kollégiumi tanulók 2017.09.01-én nem tartanak igényt az étkezésre,
akkor hívják telefonon Kovácsné Varga Éva ügyintézőt.
Telefon: 06-20/377-2059

Aki 2017.08.31.-én szeretne jönni az csak a délelőtt folyamán lehetséges.

 

Május 12-én, pénteken, a Varadinum Kárpát medencei középiskolások Történelmi vetélkedőjén a Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium csapata az 1. helyen végzett.

A csapat tagjai a következőket fogalmazták meg a versennyel kapcsolatban.

Kriszte Hunor:„A derecskei iskola képviseletében vett részt csoportunk a Varadinum ünnepségsorozat keretein belül megrendezett történelmi versenyen, melynek témája Szent László király volt. A csapat tagjai: Szőke László, Árva Ferenc és jómagam rengeteget készültünk a versenyre, melyre a felkészülést Farkasvölgyi Győző tanár úr segítette.

Csapatunk péntek reggel vette útját Nagyvárad felé. Délután már a váradi várban vehettünk részt előadásokon, körbejárhattuk a várat, sőt még a versenyhez kapcsolódó bónusz feladatot is sikeresen teljesítettük.

A nagyváradi Ady Endre Gimnázium kollégiumában voltunk elszállásolva, más csapatokkal egyetemben. Szombaton, egy hosszú és tanulással töltött éjszaka után állhattunk szembe a verseny nehézségeivel.

Ellenfeleink nagyon felkészültek voltak, viszont nekünk sikerült legyőzni őket, úgyhogy a Komáromi csapat előtt végezve sikerült megszerveznünk az első helyezést, melynek a csapat és felkészítő tanárunk is felettébb örült.

A győzelmet annak köszönhettük, hogy a verseny előtt hetekkel már a könyveket bújtuk, és így kerekedhettünk fölül a Kárpát-medence különböző helyéről érkezett csapatokon.

Nagy élmény volt számunkra ez a verseny és a jövőben is törekszünk ehhez hasonló eredményeket elérni minden téren.”

Szőke László:„Egy napon a történelem tanárunk az óra végén megemlítette nekünk a Nagyváradi Varadinum történelem vetélkedőjét.

Örömmel elfogadtuk, éltünk a lehetősséggel és készültünk a versenyre. A fő téma Szent László, a lovag király volt. Rengeteg mindent megtudunk róla. Alaposan átvettük az életét, készen álltunk a versenyre.

Elérkezett az a nap, amikor elindultunk Nagyváradra, egy órán belül meg is érkeztünk. Az Ady Gimnázium kollégiumban elszállásoltak minket. Tanár úrral elmentünk városnézésre. Délután fél négy körül körbejártuk a versenyzőkkel a Szent László által alapított várat. Különböző feladatokkal vártak minket, a feladatokat a Derecske csapat, azaz mi hajtottuk legelőször végre. Így az első helyen végeztünk, amiért kaptunk 5 pontot.

A szállásra mentünk, egy cseppet szórakoztunk, ezután átnéztük az anyagot. Másnap reggel, a verseny napján reggeli után elindultunk versenyezni. Különböző feladatokkal vártak minket, amelyeket megoldottunk kisebb-nagyobb sikerrel. A verseny közben semmi baj nem volt, mert nagyon jól megértettük, ha kellett kijavítottuk egymást. A verseny véget ért, izgatottan vártuk az eredményt. Az első négy helyezett kapott díjazást. Sorolják fel a helyezéseket, a negyediket, a harmadikat, a másodikat és még mindig nem szólítottak minket. Majd végül az elsőt szólítják, Derecskét. Egy hatalmas kő esett le a szívünkről, nagyon boldogok lettünk. Megnyugodtam, vidáman elindultunk haza.

Így történt a Varadinumi győzelmünk.”