Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az intézményünkben pszichológus dolgozik. Ennek során a gyerekek/tanulók körében megfigyelést végez, részt vesz a közösségek tevékenységében, foglalkozásokat tart, konzultál a pedagógusokkal, hirtelen fellépő jelentősebb problémahelyzetben segítséget nyújt.

Saját gyermekükre vonatkozóan bármikor kérhetnek tőle tájékoztatást. Amennyiben megfigyelései alapján szükségesnek látja, kezdeményezi a kapcsolatfelvételt, hogy megbeszélje Önökkel a fontosnak tartott dolgokat.

Lehetősége van arra is, hogy az egyes gyermekek/tanulók fejlődését, tanulását, beilleszkedését személyre szabottan segítse: szűrést, felmérést végezhet, kiscsoportos vagy egyéni foglalkozást tarthat. Erre akkor kerülhet sor, ha a szülők vagy a gyermek/tanuló élni kívánnak ezzel a lehetőséggel. Segítségért Önök is fordulhatnak hozzá bizalommal. A gyermekek/tanulók csak 12 éves kor felett vehetnek részt egyéni munkában a szülő bevonása nélkül.

Pszichológusként titoktartási kötelezettsége van. Ettől a kötelezettségétől csak az érintettek személyes engedélyével, vagy jogszabály által előírt esetben térhet el.

Derecske, 2014. március 03.