Korábban beszámoltunk arról, hogy Fehér János 12. C osztályos tanuló egyéni csúcsot állított be mellső fekvőtámasz helyzetében végzett karhajlítás nyújtásban. Diákunk korábban (2018. március 8-án) 50 perc alatt 500 db gyakorlatot hajtott végre. Múlt hét pénteken (2018. 04. 20-án) ezt sikerült felülmúlni és megdöntötte saját egyéni rekordjárt 58 perc alatt 600 db gyakorlatot tudott megcsinálni. Nem kis célt kitűzve ezzel a következő generáció számára. Reméljük jövőre is akad ilyen vállalkozó szellemű fiatal, aki megpróbálja ezt felülmúlni.

Gratulálunk!

Kovács Attila
testnevelő tanár

 

 

 

 

A Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium néhány tagjával ellátogattunk a Budapesti Liszt Ferenc repülőtérre április 5-én.

Amikor megérkeztünk, ott várt minket a repülőtér egyik különjáratú busza. Várnunk kellett, amíg meg kaptuk az engedélyt, hogy beléphessünk a repülőtér területére. Közben megismerkedtünk egy pilótával, aki elmondta, hogy hogyan válhatunk repülőgép vezetővé. Sietnie kellett, mert lassan indult a Londoni járata.

 

Bővebben...

Április 26-án részt vehettünk az évente megrendezésre kerülő Brassai CROSSFIT versenyen, melyen egy csapattal és egy egyéni versenyzővel indultunk. A csapat már a verseny előtt számolgatta, hogy melyik iskolát lesz nehéz legyőzni, kik fognak minket megszorongatni. De minden esetre egyik csapat tag sem izgulta halálra magát a verseny miatt, sőt, inkább mindenki várta, hogy megismerkedjünk az ellenfél csapatokkal, és persze a pályával.

Bővebben...