2016.05.24.-én tudományos kiránduláson vettünk részt az Agórában, Debrecenben. Székely Tünde tanárnő kísérte el az osztályt. Amit már évek óta tanulunk fizikából és kémiából, azt itt láthattuk kiállítások, érdekes kísérletek és szórakoztató játékok segítségével.

 

 

 

2016. április 23-án, szombaton a Budapesti Városligetben ismét megrendezték a Rendőr- és Tűzoltónapot, melyre iskolánk, a Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium is kapott meghívást. Reggel 4:45-kor indultunk a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság 2 dolgozója és két pedagógus kíséretében Budapestre, a szervezők által biztosított busszal.

Bővebben...

A Magyar Honvédség és a társadalom kapcsolatának erősítésére, a katonai hivatás, a sport és az egészséges életmód népszerűsítésére a Magyar Honvédség Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság a fővárost és valamennyi megyét érintő 2016 km-es váltófutást rendez.

Bővebben...

A Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium csapata a XII. Országos Rendészeti Csapatversenyen a 2. helyezést érte le. A csapat tagjai: Vida Ádám 11.b, Lipták Zsolt 11.d, Szabó Attila 12.a és Szabó Nándor 12.c osztályos tanulók. A csapat tagjainak gratulálunk az elért eredményhez! A felkészítő tanároknak pedig köszönjük a lelkiismeretes munkát.

Bővebben...