2017. október 10-én az Agóra Tudományos Élményközpontban jártunk az osztállyal és a 11. A-val. Székely Tünde tanárnő valamint Major Márta a 11.A osztály és Káplárné Bacskai Mariann a 11.D osztály osztályfőnökei kísértek el minket. Az Agórában egyszerre van jelen a játék, a szórakozás és a tanulás. A háromszintes modern épületben megismerkedhettünk a fizika, a kémia, a biológia csodáival.

Bővebben...

2017. 09. 23-án Siklóson, a Damasi kupa nemzetközi karate versenyen vettem részt. 3 ország, 41 klub, 240 versenyzője volt jelen. U 16 férfi 75 kg mínusz kategóriában ezüstérmet szereztem, így sikerült kvalifikálni magam a novemberi Lengyelországban (Kielcében) megrendezésre kerülő ifi EB-re. Bízom benne, hogy ott is sikeresen veszem az akadályokat és éremmel térek haza.

Koscsák Péter 10. D

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős helyettes államtitkársága megküldte iskolánknak is a köznevelési intézmények részére a magyar gyermekvédelmi rendszer működéséről szóló tájékoztatást.

A tájékoztató letölthető a következő linkről: Letöltés

A Büntetésvégrehajtás-országos Parancsnoksága (BVOP) 2017.augusztus 22-24 napja között 3 napos szakmai továbbképzést szervezett középiskolai tanárok részére. A programok három helyszínen kerültek végrehajtásra: így a BVOP Pilisszentkereszti Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központban, a Budapesti Fegyház és Börtönben és a BVOP Oktatási Központjában.

A továbbképzés célja az ágazati képzésen belül történő a bv-s szakmai tantárgyak bemutatása, áttekintése a bv szemszögéből. A száraz jogszabályi ismeretek tárgyalását színesítette a hírhedt Kozma utcai „gyűjtőbe” történő intézetlátogatás, ahol testközelből tanulmányozhattuk a börtön mindennapi működését.

Az interaktív foglalkozáson tréner vezetésével az oktatási tananyaghoz kacsolódó szituációs feladatok kerültek végrehajtásra.

Tájékoztatást kaptunk a közeljövőben megépülő 8 új büntetés-végrehajtási intézménybe (Békés, Csenger, Heves, Kemecse, Komádi, Komló, Kunmadaras, Ózd) történő szakember utánpótlásról, az országos toborzásról. Az új bv szervezetek együttesen 2500 fő részére biztosítanak munkalehetőséget. 

A képzés során több évtizedes gyakorlati tapasztalattal rendelkező előadók segítettek mélységében is megismerni a börtön zárt és sajátos világát.
Köszönet illeti a továbbképzést megszervező BVOP Humán Szolgálatát és a közreműködő összes bv.-s munkatársat. Külön köszönet Győri Levente bv.alezredes Úrnak, a BVOP Oktatási és Szociális Osztály Vezetőjének!

Sass András Csaba

 

Támogatóink