Oláh Gergő, a 2012-es hazai X-Faktor győztese április 5-én motivációs előadást tartott a Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium tanulóinak. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával indult program célja, hogy ismert emberek hátrányos helyzetű diákokkal találkozva meséljenek saját életükről, a legyőzött nehézségekről, személyes példájukkal motiválva a tanulókat, hogy küzdjék le az akadályokat és valósítsák meg terveiket, álmaikat. Az énekes felidézte középiskolás és kollégiumi éveit, az utána következő küzdelmes, nélkülözéssel teli időszakot, majd az X-Faktorban elért sikert. Kiemelte a középiskolás évek fontosságát, hiszen sokan ilyenkor alapozzák meg vagy rontják el életüket. Tanácsokkal látta el a diákokat és közben néhány dalát is elénekelte. Legvégül a legismertebb, Törj ki a csendből című számát is előadta, mely a 15 állomásból álló turné mottója is egyben.

Bővebben...

Április 5.-én került megrendezésre a tavaszi forduló a Fair Play kupában. Csapatunk az Oláh Gábor utcai Sportkomplexum műfüves pályáján játszotta mérkőzéseit. A csapat tagjai Kriszte Hunor, Vadász József, Gyöngyösi Gyula, Balog Berti, Ferenczi Tomi, Varga Martin, Sarkadi Tomi, Székely Andris, Mohácsi Attila és Fekete Roli.
Nem tűnt most sem könnyű ellenfélnek egyik csapat sem, és mint utólag kiderült, nem is voltak azok. Már az első forduló erősnek ígérkezett: mi szereztük meg a vezetést, de az ellenfél a végére kiegyenlített. I Rákóczi-Szent József 1-1. Büntető párbaj követezett, de mind hiába, mert alul maradtunk.

Bővebben...

Támogatóink