Az Emberi Erőforrások Minisztériuma köznevelésért felelős helyettes államtitkársága megküldte iskolánknak is a köznevelési intézmények részére a magyar gyermekvédelmi rendszer működéséről szóló tájékoztatást.

A tájékoztató letölthető a következő linkről: Letöltés

A Büntetésvégrehajtás-országos Parancsnoksága (BVOP) 2017.augusztus 22-24 napja között 3 napos szakmai továbbképzést szervezett középiskolai tanárok részére. A programok három helyszínen kerültek végrehajtásra: így a BVOP Pilisszentkereszti Oktatási, Továbbképzési és Rehabilitációs Központban, a Budapesti Fegyház és Börtönben és a BVOP Oktatási Központjában.

A továbbképzés célja az ágazati képzésen belül történő a bv-s szakmai tantárgyak bemutatása, áttekintése a bv szemszögéből. A száraz jogszabályi ismeretek tárgyalását színesítette a hírhedt Kozma utcai „gyűjtőbe” történő intézetlátogatás, ahol testközelből tanulmányozhattuk a börtön mindennapi működését.

Az interaktív foglalkozáson tréner vezetésével az oktatási tananyaghoz kacsolódó szituációs feladatok kerültek végrehajtásra.

Tájékoztatást kaptunk a közeljövőben megépülő 8 új büntetés-végrehajtási intézménybe (Békés, Csenger, Heves, Kemecse, Komádi, Komló, Kunmadaras, Ózd) történő szakember utánpótlásról, az országos toborzásról. Az új bv szervezetek együttesen 2500 fő részére biztosítanak munkalehetőséget. 

A képzés során több évtizedes gyakorlati tapasztalattal rendelkező előadók segítettek mélységében is megismerni a börtön zárt és sajátos világát.
Köszönet illeti a továbbképzést megszervező BVOP Humán Szolgálatát és a közreműködő összes bv.-s munkatársat. Külön köszönet Győri Levente bv.alezredes Úrnak, a BVOP Oktatási és Szociális Osztály Vezetőjének!

Sass András Csaba

 

Az Észak-magyarországi Rendészeti Tehetségsegítő Tanács (ÉReTT) a rendészeti területen tehetséges fiatalok és az őket segítő szakemberek munkájának elismerése céljából 2017-ben, immár második alkalommal, ismét adományozott ÉReTT emlékplakettet/díjat és ajándékutalványt.

 

 

Bővebben...

A Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium 11.C osztályának 4 tanulója (Zsiday Zoltán, Homada Attila, Kocsis Richárd, Fehér János) részt vett a „Fedezd fel Európát! Kutass! Filmezz! Utazz!” videóversenyen, melynek keretében 2 perces kisfilmet forgattak a Derecskén uniós fejlesztéssel megvalósult épületekről, létesítményekről. Pályázatuk nyert, nyereményük egy ingyenes, egész napos, 40 fős fővárosi kirándulás volt.

Bővebben...

Támogatóink