2018. március 14-én tartotta iskolánk március 15-ei megemlékezését.

A színvonalas ünnepi műsort a 9. A osztály (osztályfőnöke Gombosné Kovács Kinga) adta elő. Petőfi szerepében Sutak Gedeon O’Brian, táncoslábú huszárgyerekként Gál Miklós lépett a színpadra, de Mészáros András (9.B) éneklése is színesítette az előadást, akit hegedűn Szilágyi Adrienn tanárnő kísért.

A felkészítő tanárok: Fábiánné Forrai Aranka és Szilágyi Adrienn

Bővebben...

2017. április 5-én került megrendezésre a megyei középiskolások számára a Diószegi Sámuel Baptista Szakgimnázium és Szakközépiskolában a Megyei Közlekedésbiztonsági Kupa.

A csapat egyik tagja Szász Máté 12.d osztályos tanuló volt, aki motoros kategóriában egyénileg 1. helyezést ért el. Kerékpáros kategóriában Juhász Attila 12.a osztályos tanuló indult, ő egyénileg 2. helyezést ért el, míg autós kategóriában Kovács Attila 12.d osztályos tanuló a 4. helyen végzett.

A versenyen KRESZ és elsősegély tesztlapokat kellett a versenyzőknek kitölteni mindhárom kategóriában. Ezen felül kerékpárral az iskola pályáján felállított ügyességi pályán kellett végighaladni, a motoros és autós kategóriában pedig városi forgalmi feladatokban kellett megmutatni a versenyzőknek tudásukat, ügyességüket.

A versenyen iskolánk csapata összesítésben a dobogó 2. fokra állhatott.

A kategóriájában l. helyet elért tanuló képviseli iskolánkat és Hajdú-Bihar megyét a 2018.április 25-27. között megrendezésre kerülő országos döntőn, a Zala-megyei Lentiben.

Kesjár András
testnevelő

2018. április 18.-án került megrendezésre az Oláh Gábor utcai Sportkomplexumban a Fair Play Cup utolsó állomása, a döntő, melyre iskolánk csapata csoportjában másodikként jutott tovább. A csapat résztvevői Mohácsi Attila, Vadász József, Sarkadi Tamás, Székely András, Gyöngyösi Gyula, Varga Martin, Balog Bertalan, Fekete Roland, Ferenczi Tamás.

 

 

 

Bővebben...

Az Európai Parlament 2017-től minden tagállamban elndította Nagykövet Iskolája programját. A program célja a fiatalok figyelmének felkeltése Európa és az európai parlamenti demokrácia iránt: a tanév során különféle iskolán belüli és kívüli programon keresztül aktív ismereteket nyújtva nekik az Európai Unióról és különösen az Európai Parlamentről. Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programban részt vevő diákok és tanárok ismerik az európai polgári szerepvállalás kínálta lehetőségeket és az Európai Parlament szerepét a döntéshozatali folyamatban. Ily módon a cél a fiatalok felvilágosítása arról, hogy milyen cselekvési lehetőségeik vannak, és hogy többek között megértsék a 2019-es európai parlamenti választásokon való szavazás jelentőségét.

Támogatóink